Blog foto red de bijen

Bijen zijn cruciaal voor onze toekomst, of moeten we straks met de hand onze bloemen bestuiven? We kunnen de bijenpopulatie helpen door te zorgen dat er nestgelegenheden zijn maar vooral door te zorgen voor genoeg bomen, struiken, planten en bloemen. Met onze actie tegel eruit, zaadjes erin haal je 1m2 aan tegels eruit en zaai je bloemen waar de bij erg blij mee is …… maar wist je dat een groene(re) tuin nog veel meer voordelen heeft? Voor plant, dier en mens dus ook voor jezelf!

Bijensterfte

Maar waarom gaat het dan niet goed met de bij?
Er zijn meerdere factoren die hieraan bijdragen zoals; de biodiversiteit die afneemt, het grootgebruik van pesticiden en insecticiden (zowel of grote al kleine schaal) maar ook de toenemende ziektes onder bijen. Vooral voor dat laatste lijken bijen de laatste jaren vatbaarder. Dit komt omdat het lastiger wordt om voldoende voedsel te verzamelen, hierdoor zijn bijen minder sterk en is hun weerstand verzwakt. Bijen halen energie uit de verzamelde nectar en geven stuifmeel aan de jonge bijen. Het voedselprobleem komt omdat wij (de mens) steeds meer ruimte nodig heeft om te wonen.
Maar ook onze voedselinname draagt hieraan bij, boeren moeten overvloedig produceren om aan onze wens te voldoen. Hierdoor wordt een maar één gewas geteeld, die biedt voedsel voor de bijen in overvloed als het bloed. Maar daarna is er op die plek niets meer voor de bijen, de diversiteit is enorm afgenomen.

Maar daar kan je wat aan veranderen, door te gaan voor een groene tuin!

Voordelen van een groene tuin

De voordelen van een groene en gezonde (moes)tuin. Hebben dus invloed voor jezelf, jouw tuin en een gezond milieu. Maar waarom dan eigenlijk?

Je helpt en redt dieren

Groene tuinen zijn aantrekkelijk voor bijen, hommels, egels, vogels en nog veel meer dieren. Zo draagt je tuin bij aan hun taken binnen ons ecosysteem, waardoor jij weer extra kan genieten van de bloeiende bloemen. Want zonder een bijen, geen bloeiende bloemen maar ook geen appels, kersen, en peren.

Minder wateroverlast

In groene tuinen kan regenwater veel beter weglopen. In betegelde tuinen lukt dat niet, en blijft het vaak staan.

Vermindert stress

Door verdamping en schaduw zorgen planten ervoor dat de hitte in de zomer verminderd wordt. Stenen en tegels doen juist het tegenovergestelde. Die houden de warmte vast, waardoor het nog warmer aanvoelt.

Minder last tijdens hete zomers

Niemand is het ontgaan dat de zomers, door klimaat verandering, steeds warmer worden. Je kunt zelf een natuurlijke airconditioning creëren door te kiezen voor een groene tuin, met minder tegels. Door verdamping en schaduw zorgen planten ervoor dat de hitte in de zomer verminderd wordt. Stenen en tegels doen juist het tegenovergestelde. Die houden de warmte vast, waardoor het nog warmer aanvoelt.

Dat is al een hele hoop wat je alleen kunt doen om een mooi en duurzaam steentje bij te dragen. En je bent niet alleen, samen zorgen we voor een nog groter effect. Maar om je te helpen bij een groene en gezonde tuin hebben we een leuke actie.

Onze actie

Omdat wij een gezonde bodem en het behouden van een grote biodiversiteit
zeer belangrijk vinden als bedrijf, geven wij bij iedere bestelling als cadeautje een zakje bloemenzaad
voor de bijen en een flesje opgeloste humus voor de bodem. Want een gezonde bodem draagt bij aan gezonde gewassen en daarmee ook aan de gezondheid van mens en dier.

Met onze humus- en fulvinezuur producten leggen wij dus een basis voor de gezondheid van de mens én voor een gezonde bodem. Maar wij kunnen het niet alleen…doe je mee?

Samen kunnen we zorgen voor een verandering, dus…. tegels eruit en zaden erin.

Door tegels eruit te halen loopt regenwater makkelijker weg in de bodem. En de bijen zijn blij met de prachtige, geurige bloemen. Maar je kunt de zaadjes natuurlijk ook zaaien in een (verloren) hoekje in de tuin of in bloembakken. De zaadjes zijn een mooie eenjarige zadenmix die het hele seizoen door een zoemend geheel in de tuin kan geven. Deze mix en het flesje is speciaal samengesteld voor bijen en hommels en geschikt voor 1 m2.

Tegel eruit, zaadje erin

Winactie

Hoe maak je kans?
Maak een foto van de zaadjes die gezaaid zijn (en de tegels die zijn verwijderd) en/of uitgebloeid zijn. De winnaar maken we eind juni bekend (zodat de zaden ook de kans hebben om te groeien tot bloemen)!
Stuur je foto naar info@health-solution.eu of plaats een bericht op facebook en tag ons erin!

 

Alles is met elkaar verbonden….mens, dier en plant. 

De gezondheid van de één draagt bij aan de gezondheid van de ander. En daar dragen wij met onze humus- en fulvinezuur producten graag ons steentje aan bij!

 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie